mandag 25. juli 2011

Tragisk hage 3

De siste dagers kraftige regnvær har igjen laget oversvømmelse i hagen vår. Marka er helt mettet med vann og det renner ikke unna. Før helga kjøpte vi en vannpumpe fra Jula, men dessverre hadde jeg reist på jobb med den store hageslangen i bagasjerommet slik at mannen min ikke fikk startet å pumpe bort vannet... Det var derfor litt av en dam vi våknet opp til i går morges. Plattingen kan nærmest brukes som flytebrygge, og lekestua som badehus....
Så mens jeg var på jobb i går formiddag har mannen min prøvd å få unna vannet.... Det gikk imidlertid veldig sakte med den elendige pumpen. Som dere ser var det jo litt vann som skulle bort også!

Så da fruen kom hjem ble ettermiddagen brukt til å få vannet bort på andre måter. Først prøvde jeg å øse opp i bøtter for å bære det bort, men til slutt kom jeg heldigvis på den lure ideen om å grave en lang grøft til å lede bort vannet til en åpen kum vi har. (Her renner det bedre ut enn inn, de gamle inngående  rørene er nesten helt tette - derfor dårlig drenering)
Storebror ville selvfølgelig være sluse bestyrer!
Etter å ha sittet på jobb i tre dager med hodet fult av helgens tragiske hendelser, var det godt å ha noe fysisk arbeid å ta seg til. Det ble noen timer ute og tankene gikk ofte til de etterlatte fra Utøya og Oslo.  Til vanlig ville jeg vært temmelig fortvilet over alt vannet, men nå følte jeg at vår lokale oversvømmelse bleknet til en triviell bagatell i den store sammenhengen...
I løpet av natten har heldigvis vannet rent bort. Og siden det ble grøftegraving istedenfor besøk og minnestund i går har vi tent lys og hatt en stille stund her hjemme i formiddag.

Ønsker alle som titter innom en god uke!

Klem fra Berit

3 kommentarer:

 1. Oy så ille ,nei nå er det nok vann fra himmelen det er solen som skal henge der nå i juli.
  Håper ikke skaden er så stor ,Marit.

  SvarSlett
 2. Å nei så kjedelig! Føler med dere.

  SvarSlett
 3. Barn og vann slår ikke feil ;D håper det tørker snart opp og at ikke så mye er ødelagt.Himmelen har vært åpen her i dag å.Håper sola kommer en tur igjenn :)

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...