mandag 18. juli 2011

Til leie...

I april fortalte jeg om maling nede i utleiligheten siden vi skulle få nye leieboere. Vel, nå har de ferske leieboerne allerede kjøpt seg hus og flytter før høsten!
Vi måtte til med ny annonsering på Finn (hvorfor kunne ikke han flytte inn istedenfor - han er jo nærmest blitt en venn av familien og  har jo alltid så mye kjekt å by på?!)

Vi hadde en visning onsdag og en på søndag. Overraskende mange interessenter meldte seg og vi avsatte tid til vinsning for ca 8 stk med 30 min på hver. Måtte gi avslag til flere som ikke virket fullt så aktuelle.
Det skulle imildertid vise seg at flere av de som ble tilbudt visning ikke fant det for godt å dukke opp, ei heller gi beskjed om at de ikke kom. Sånt blir jeg irritert av. Nå sitter vi igjen med et lite knippe aktuelle folk og jeg vurderer frem og tilbake hvem vi skal velge.
Et par stykker har erklært sin interesse og  lyst til å jobbe i hagen (sunn interesse iallefall og den ene er tom profesjonell på området), men jeg er usikker på hvor mye av hagen min jeg er villig til å gi slipp på og hvor mye jeg vil tillate av nye bed, drivhus og andres påfunn....

Tomta er jo på 1850 m2, så et par hundre m2 skal jeg nok kunne avse, men jeg er litt usikker likvel...Derfor spør jeg hva dere ville gjort i vårt tilfelle??? Hvordan ville dere "gitt bort" en del av hagen og hvilke rettningslinjer ville dere satt opp for å sikre hagelykken på begge sider??


Ønsker samtidig Rødhette velkommen som ny følger av bloggen og takk til alle for hyggelige kommentarer, det er så koselig å få tilbakemelding på innleggene! Håper dere alle får en riktig fin uke:-)  
Jeg planlegger på å få tatt fram symaskinen en av dagene, skal jobbe noen vakter og ellers holde stand mot gråværet.

Klem fra Berit

11 kommentarer:

 1. Gi bort noe av hagen....... Si det du. Men jeg tenker at hvis man har stor nok tomt, finner en flott leietaker, ja så kan man vel gi bort litt? Jeg husker selv at jeg leide i et hus, og satte veldig pris på at jeg hadde noe uteareal jeg kunne stulle og stelle litt med.

  SvarSlett
 2. Heisann
  Ikke kjekt når n ye leiboere flytter ut etter kort tid....selv har jeg leiet ut i 24 år snart.....
  Jeg sier at de kan få bruke hagen utenfor leiligheten, men vi vil stelle selv :o) For det er min hage!!!
  Det er vel valgets kval....du har nesten dobbel så stor hage som meg da Berit, så kanskje de kan få en flekk å holde :o)

  ha en fin uke :o)

  SvarSlett
 3. Ja..detter blir jo valgets kval..lykke til!
  Kjedelig når leieboerne flytter etter så kort tid.
  Vanskelig å vite dette med hagen.Du har jo litt å ta av,men likevel..
  Har aldri hatt leieboere,så jeg har i grunnen ikke tenkt på det før.
  Håper du finner en god løsning.
  Tusen takk for godt tips om kamera!
  Ønsker deg en fin dag.
  Nå skinner sola til en forandring så da er det bare å komme seg ut i hagen og kose seg med litt forsømt hagearbeid!
  Klem Anne

  SvarSlett
 4. Hagen min vil jeg nok helst bestemme over selv. Men er det en flekk som naturlig hører til boenheten jeg leier ut så ja...en hageinteressert leieboer som liker stulle og stelle og gjøre det pent rundt veggene er jo en god ting:) Men sikkert lurt å ha med i kontrakten litt retningslinjer. Og det er nettop det du spør om, hvilke retningslinjer skal gjelde...hmmm godt spm! Jeg har ingen erfaring å dele med deg her, tenker bare at retningslinjer bør det være ja :)

  Lykke til i valget av ny leieboer:)

  SvarSlett
 5. Hvis du har en "flekk" som hører "naturlig" til utleiedelen er det jo greit nok. eller en flekk som kan deles av uten av det ser rart ut.

  si at de får egen hageflekk mot at de klipper all plenen :P

  SvarSlett
 6. Hei Berit. Ikke lett å gi fra seg en del av hagen, når det er den du brenner for selv. Men skulle jeg hatt leieboere så hadde det gjerne vært koselig om de var glad i hage. Jeg tror jeg ville ha avtalt hagestilen som en av rettningslinjene, at den skal følge resten av den hagestilen som du ønsker. Jeg ville ikke hatt leieboere som laget en japansk hage på tomten, slik at det ble stor kontrast til resten av hagen. Håper dere får snille leieboere og at dere finner ut av det:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 7. Hele kommentaren min forsvant.

  SvarSlett
 8. I så fall området høre naturlig til utleiedelen. Eller at du finner et sted i hagen som kan skjermes av med levegg eller hekk.

  Jeg kunne godt tenkt med arbeidsinnsats i hagen, men på mine premisser.

  Vi har over 6 mål "hage", men ville hatt problemer med noen som vandret fritt rundt. Leietaker i bryggerhuset har en klart definert uteplass.

  SvarSlett
 9. Hm, ikke så lett. Du må spørre din gode venn magefølelsen. Se an personen du velger til leieboer, og avtal noen retningslinjer. En kan jo bli positivt overrasket også. Lykke til :)

  SvarSlett
 10. Takk og takk for velkomsten. Bedre sent enn aldri! :)

  SvarSlett
 11. Hei hei:)

  Så nydelig blogg du har, og for et vakkert hus.. sukk.. :):)
  Vi har ønsket å kjøpe hus med utleiedel, veldig greit med den inntekten.. men samtidig liker jeg å bo helt for meg selv, og man vet aldri åssen folk man får:P
  Men hvis dere har såå stor hage, så går det vel ann å "gi bort" en liten del til leietakeren...mot noen retningslinjer?

  Lykke til:)

  Klem Lise

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...