søndag 3. juli 2011

Fagerfredløs

I en krok ved huset vokste det masser av fagerfredløs da vi overtok. Da vi skulle drenere i fjor sommer måtte de fjernes, men jeg ville ikke kaste dem og plantet noen i et midlertidig bed og andre i et nytt bed langs nordveggen. Her blomstrer de lenge siden de står mye i skyggen.
Langs denne veggen var det tidligere et villniss av geitrams og annet ugress. Ble noen timers luking her ja... Nå et 8 meter langt gult bed:-) Mangler kant langs bedet, det får komme til høsten, eller neste år...

Mellom disse trærne var det ikke noe bed tidligere. Det var gress og ugress i skjønn forening med de gamle rosene som jeg viste for noen dager siden. Da vi lagde gruset innkjørsel var det nødvendig å fylle på med jord mellom trærne. Jeg funderte en stund på om jeg skulle så til med gress her, men fant ut at en lang blomsterrabatt ville være mye hyggeligere å se på.

Jeg har valgt å fylle den med stauder som sprer seg og dekker godt. Jeg var litt sent ute med å så sommerblomstfrøenen mine her og vet ikke når dem kommer til å blomstre. Om det blir sommerblomster eller stauder på den ledige plassen foran fagerfredløsen til neste år vet jeg ikke ennå. Vurderer å flytte kjempemarikåpene hit, får se.
Tilsammen har jeg godt over 40 av disse gule plantene, og disse sprer seg jo villig vekk også. Kan være jeg vil flytte på dem om noen år, men enn så lenge får de stå her å lyse opp med sine gule glade blomster. Liker så godt alle blomstene langs stilken. Hvis noen vil ha en avlegger er det bare å stikke forbi:-)

Da jeg var lita jente hadde jeg et skjørt med blomster som jeg tror lignet på fagerfredløs, derfor synes jeg det er så koselig å ha disse i hagen.

Klem fra meg

6 kommentarer:

 1. Jeg liker faktisk fagerfredløsen godt(det er det ikke alle som gjør),den er kjempefin å bruke der man har god plass og gjerne vil fylle opp,for den sprer jo seg veldig fort!

  SvarSlett
 2. Sånne har jeg i hagen også, men jeg visste ikke hva de het før nå:D Lettstelte og fine blomster :D

  Ha en strålende uke :D

  SvarSlett
 3. Ja, disse sprer seg som bare det.Men de lyser opp i hagen og er glade og solfylte!
  God sommeruke til deg,Berit:)

  SvarSlett
 4. Var veldig fint! Gjorde seg godt med mange i lag :).

  Har takket nei til denne selv. Er litt redd for å ta store sorter som sprer seg godt inn på den vesle hageflekken. Tror det kan bli for mye i forhold til plassen.

  Klem.

  SvarSlett
 5. Så flink du er med hagearbeid, skjer stadig vekk noe hos deg ser jeg, har visst noe å lære der :))

  SvarSlett
 6. Kjempefint å ha dem slik på rekke som du har:) Jeg har også en stor tue av disse i hagen,som frittstående i plenen. de lyser opp og gir god fylde:) Det skjørtet du hadde som barn hørtes søtt ut:) Klem Ellen.

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...