onsdag 13. juli 2011

Potter om

Jeg sto en stund og vurderte for og i mot da jeg var på Nille. Hm, trenger jeg egentlig disse blomsterpottene? Passer liksom ikke inne noe sted. MEN jeg trenger jo flere potter til pelargoniane mine ute husket jeg, og bestemte meg heldigvis for å kjøpe dem. Med 70% avslag skjønner jeg egentlig ikke hva jeg nølte etter... Kjøpte for sikkerhetsskyld seks stykker i tre forskjellige størelser.  Fin zinkaktig look med pent mønster på.
Store og romslige slik at pelargoniane får god plass til å vokse seg større - og forhåpentligvis overleve enda en vinter:-) Disse laget jeg stiklinger av i fjor høst. Nå skal jeg lage noen nye igjen:-)
Er det noen som har prøvd å lage stiklinger av engelsk- eller duftpelargonia?? Har ikke fått vært på biblioteket og lånt meg noen bok om emnet, finner kanskje svar hvis jeg googler litt, men erfaringer fra dere mottas med stor takk!
Det har vært en deilig solskinnsdag her hos oss. Har puslet i hagen, mannen har jobbet videre med vinterveden og vi har hatt visning på leiligheten, de som flyttet inn i vår har kjøpt seg eget hus...

Vi har også gjort noe vi aldri hadde planer om, nemlig ansaffet en trampoline. Synes de er så stygge, i tillegg til farene for skader (har jo sett en del skader i jobben på legevakta, men alt er jo igrunnen farlig har jeg funnet ut etter å ha jobbet der i noen år...). Det blir lange dager hjemme for ungene og det er ikke alltid lekekamerater er tilgjengelige og da jeg fant denne på Finn.no slo jeg til. Den var nemlig helt ny og ikke utpakket ennå. Betalte kun 500 kr og på nett så jeg at den koster 2500 hos forhandlerne:-) Nå står den montert i all sin glans ute i hagen. Takk til snille mannen min!

Ønsker alle en fortsatt strålende kveld! Og til slutt vil jeg ønske Åshild i Bestemors Hage velkommen som ny følger!

Klem fra meg

6 kommentarer:

 1. Du kan fint ta stiklinger av både duftpelargonium, og engelske pelargoner. Gjøres på samme måte som ved zonaler, men husk at det kan ta litt lengre tid før de roter seg, særlig de engelske er sene. Lekre potter har du også funnet, man kan jo aldri få formye av det ;))

  SvarSlett
 2. Trampoliner er kjekt og aktivisere barn med. God trening for voksne også!
  Når det gjelder stiklinger av pelargoniene dine - se etter et innleg "Anne på Moseplassen" lagde for Nib i våres. Mange kjekke tips der.
  Klem

  SvarSlett
 3. Fine potter til pelargoniene dine. I år har jeg bestemt meg for å bli litt flinkere til å overvintre dem, jeg også. Har prøvd flere år, men de har dødd i boden. Men...nytt år, nye muligheter ;)
  Når det gjelder trampolinen hadde jeg akkurat de samme betenkelighetene som deg, stygge er de og skader oppstår. Men barna elsker den, selvfølgelig.
  Ha en strålende hagedag :)

  SvarSlett
 4. Koselige potter:) De var sikkert billige hvis det var 70 prosent på dem:) Jeg har tatt stiklinger av duft pelargonier, jeg synes de roter seg like lett som de vanlige zonaler. Så kjekt med trampoline til barna:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 5. Ja, dette var et godt kjøp, Berit:)
  Og jeg er enig med de over...bruk samme metode på stiklinger som zonale, det går helt fint
  Lekker farge på pelargoniaen du hadde på første bilde:)

  SvarSlett
 6. Så flotte potter! Pelargonier kan jeg ikke noe om - enda.

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...