tirsdag 31. januar 2012

hageplaner

Ettersom vi ikke har så mye snø i vinter har det faktsik vært mulig å bevege seg rundt i hagen og tenke på våren. Jeg har tatt meg noen runder og grubler svært på hva jeg skal gjøre med hagen videre. Øverst på prosjekt-listen min står kjøkkenhagen.


Vi har som kjent et stort problem med tidvis oversvømmelse i deler av hagen og det er ikke særlig hyggelig.
Lurer derfor på om jeg må flytte hele kjøkkenhagen *sukk*.  Den ble anlagt i fjor og er på langt nær ferdig, men det er likevel trist å måtte starte helt på nytt. For ikke snakke om at det er *bittelitt* arbeidskrevende. Ikke helt hva jeg trenger nå....


Mannen vil gjerne sette opp et nytt uthus og jeg ønsker meg et drivhus. Drivhus-tunellen vi har hatt stående som et "skjelett" i hagen i over ett år får bli gravd opp igjen og erstattet med et mindre vanlig drivhus tenker jeg.  Der buene står nå blir det ny oversvømmelse hvis vi får en gjentagelse på fjorårets regn-sommer..Den andre utfordringen er å lage rom og skjerming i hagen. Her er det også som å starte på nesten bar bakke for å si det sånn. Hjørne-tomta vår er helt flat og det står kun epletrær her i tillegg til en rosa-rugosa hekk mot veien. Grensen mot to av naboene våre er helt åpne, uten så mye som et gjerde i mellom. Dette gir meg en slags omvendt klaustrofobi-følelse. Jeg får litt hetta av fullt innsyn - særlig når vi bruker hagen så mye som vi gjør. Vil jo gjerne være litt usjenert...


Men hva gjør man da? Vi har nesten 50 meter tomtegrense på den ene siden og å sette opp gjerde eller hekk her er både dyrt og tidkrevende. Ingen av naboene er nok interessert i noe spleiselag når det gjelder hekk tror jeg. Har lyst å lage en gran-hekk og lurer på hvor lang tid det tar før den vokser seg 1,5-2 m høy? Noen som har erfaring med granhekk??


Til slutt er det noen blomsterbed som enda ikke er helt ferdige og som trenger både det ene og det andre.
Nå kjenner jeg at jeg gleder meg til våren og ny hagesesong, samtidig som jeg er litt lat og trenger litt vinterdvale en liten stund til... Men flere hageinnlegg vil nok se dagens lys etterhvert som våren nærmer seg!

Takk for at du tok deg tid til å stikke innom Underberget! Velkommen også til nye følgere!
En riktig så bra dag ønskes dere alle sammen.


5 kommentarer:

 1. Det tar nok 10 år før en granhekk blir 1,5 m høy. Vi plantet høsten 2008 og nå er den 60-70 cm. Muligens skal vi begynne å forme den i år (ta halvparten av alle skudd). Alperips har vi et annet sted. Den vokser fortere (1,5 m siden 2008), men har en helt annen pris.

  I et boligområde som deres så tenker jeg også på Tuja. Den er grønn hele året, blir helt tett vegg. Tåler hard klipping. Og vokser ganske fort.

  SvarSlett
 2. Huff, det er trist når hagen oversvømmes! Kjøkkenhagen min har jeg gitt opp, så jeg planlegger også å flytte den til våren. Vi får se, for det er som du sier, mye jobb!
  Håper du får gjennomført planene dine, for det er jo så hyggelig å være ute i hagen og da er det viktig at alt er slik man ønsker!
  Ønsker deg en flott tirsdag! Klem

  SvarSlett
 3. Dette var en stor og flott hage :) Skjønner godt hva du mener med fullt innsyn, det er grusomt å være på utstilling... Man kan få kjøpt rimelig store tuja, det hadde jeg gjort :) Håper dere kommer dere gjennom dette året uten oversvømmelser :)

  Ønsker deg en flott tirsdag
  klem klem

  SvarSlett
 4. Hei Berit:) Først må jeg takke for at du vil være med på mitt 1-årsjubileum..kjempekoslig:))
  Jeg forstår at her står utfordringene i kø...fullt innsyn er ikke gøy,men hvorfor ikke lage flere "rom" i hagen og i grensetomten kan du heller plante diverse trær,både løvfellende, vintergrønne,noen med fine høstfarger,noen med bær for fugler eller som en kan høste selv...dette kan en gjøre litt hvert år og fordele utgiftene...og det blir en mere variert og naturlig avgrensing....bare et lite tankespinn fra meg..:))

  SvarSlett
 5. Spennende å følge med deg i hage planene dine :))
  Trasig med flytting av kjøkkenhagen :/men må man så må man
  Fint å lage små rom i hagen som er avskjermet også :))

  Klem Bente

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...