fredag 28. oktober 2011

Søppelbymarked

Forrige fredag var det "Søppelbymarked" i Misjonskirken og jeg var med og hjalp til. Selvfølgelig! Dette er en veldig god sak å støtte, men med en veldig tragisk historie.


Inntekten fra markedet går til en matstasjon i Benjamins Hus i søppelbyen Facultate i Bulgaria som er drevet av stiftelsen Europa i Fokus.  Benjamins hus ble startet av noen venner av oss etter at de mistet sin eldste sønn i en sykehustabbe i 2009. Han skulle bare opereres etter en ulykke, men ble overdosert av morfin og våknet aldri igjen. Flere prosedyrer ble ikke fulgt og hadde han hatt ordentlig tilsyn og oppfølging hadde han nok levd i dag.  De etterlatte har hatt en LANG og VOND kamp mot helsevesenet i to år nå og enden på visa er at INGEN på sykehuset hvor det skjedde ikke en gang får en ADVARSEL. Som sykepleier selv er jeg helt rystet.

Huset hvor barna får et varmt måltid daglig åpnet i 2009. En skolestue er også blitt bygget.

Moren diver en blogg som du gjerne må klikke inn på og legge deg til som følger hvis du vil vite mer om hva de driver med. Pengene de fikk inn i begravelsen for tre år siden, faste givere til Benjamins Hus og årlige markeder etc går til en matstasjon hvor de fattigste av de fattige barna i slumbyen får et varmt måltid daglig og skolegang.  Et sårt tiltrengt sanitæranlegg er også under bygging.
Et helt vanlig "boligstrøk" i slumbyen. 
Nesten alle er analfabeter her. Barnas eneste håp om en bedre framtid er å få seg en utdannelse.


Tilbake til markedskvelden. Det var både salg av hjemmestrikkede og -sydde produkter, smykker, honning og bakverk,  foruten en mengder av varer de hadde fått fra butikker i området som ville være med å bidra.
Et lite loppemarked var det også og selvfølgelig en basar med mange flotte gevinster. Salg av kaffe og vaffler og etter markedet var det servering av bulgarsk kyllingsuppe og en presentasjon med bilder av prosjektet i søppelbyen. Siste delen fikk jeg dessverre ikke med meg for jeg skulle på nattevakt... Men i etterkant har jeg fått høre at det var over 200 mennesker innom og de samlet inn hele 36 000 kroner!! Mye mer enn forventet, så det har nok skjedd et mirakel, sier de.


Jeg hadde pakket inn noen lys og pyntet fyrstikkesker som ble solgt. Siden jeg var med på å selge fikk jeg ikke kikket så godt på loppeavdelingen, men min søte lillemor kjøpte et lite bord til meg på loppemarkedet.


Hun har vært med meg på loppiser siden hun kunne gå og har vel skjønt hva mor vil ha:-)

Oppfordrer alle til å finne noe de kan støtte økonomisk eller på annen måte og slik hjelpe dem som ikke er så heldig stilt som vi er.
Klem fra Berit

3 kommentarer:

 1. Så flink du er som hjelper til å slike arrangemanger.
  Ønsker deg en super helg.
  Klem fra Igi

  SvarSlett
 2. Så fint å kunne gjøre noe for noen som virkelig trenger det! Fin blogg du har, jeg legger meg til som følger! God helg!! Hilsen Anne Marit i Anntellas landliv

  SvarSlett
 3. Flott, men også en tragisk historie på flere måter! Fantastisk bra å kunne hjelpe de som trenger hjelp! Beundringsverdig av foreldrene må jeg si! Og av alle andre + du som hjelper til, og sprer optimisme og giverglede! Det nytter!
  Ha en fortsatt god helg!

  PS. Jeg støtter arbeidet til "Hoppets stjärna"/"Star of hope".

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...