lørdag 15. oktober 2011

Siste innhøstning og høstforberedelser

Denne uken har jeg benyttet meg litt av det fine været til å rydde i hagen min. Det har liksom ikke fristet noe særlig når det har vært regn og grått ute. Men nå var det på høy tid for første lille frosten har kommet. Flinke meg har nå fått bort solsikker som har vissnet ned og pakket ned blomsterpotter og brett.


Det var også på tide å få inn persillen som har stått i kjøkkenhagen. Den er nå vasket, hakket  og lagt i fryseren klar til bruk i løpet av vinteren. De siste gulrøttene og rødbetene er også høstet! Selv om mange av gulrøttene bare er halvparten så store som de fra butikken synes jeg de smaker dobbelt så mye!!

Lillemor og jeg oppdaget også at rosebusken, Sommerwind, som jeg kjøpte i høst fortsatt blomstrer.
Vi klipte inn noengreiner sammen med den siste lavendelen. Med sol ute og nyplukkede blomster inne har sommeren fått strekt seg litt til.

Noterer meg også at jeg snart må få kjøpt strieduk til å pakke inn rosene til deres første overvintring hos meg. Solbærbuskene skal også bindes opp, det glemte vi i fjor...  Hvis arbeidslysten tar overhånd luker jeg litt også, men utover dette gjør jeg ikke så mye mer i høst. Hvilke vinterforberedelser gjør du i din hage?

Klem fra Berit

6 kommentarer:

 1. Ja du er godt i gang med vinterforberedelser for hagen forstår jeg.
  Jeg har gjort litt da, resten av løkene skal i jorden seinere i dag, venter på at sola skal komme fre, blir triveligere da.
  Hytthagen gjøres klart for vinteren, alle krukker skal tømmes og settes i drivhuset. En del jobb, men det er nå kjkt og da.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Så, flink du har vært. Må si jeg er misunnelig på rødbeter og gulrøtter fra egen hage. Det er min store plan for fremtiden å anlegge en liten kjøkkenhage. Selv har jeg ikke gjort så mye annet enn å ta inn de fineste pelargoniumene til overvintring. Tror jeg skal luke litt også - høstluking er lurt. Forebygging :)
  God helg og klem til deg

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hilsen på bloggen min.
  så flink du er!
  Nå er det en liten stund siden jeg har vært ordentlig innom bloggen din.Så nå gleder jeg meg til å gå skikkelig gjennom de siste innleggene dine, og se hva du har postet.må jo få alt med meg fra en sånn flott blogg.Klem fra meg!

  SvarSlett
 4. Du har virkelig kommet godt i gang med høstforberedelsene.Deilig å få ryddet opp litt når været er så fint.
  Flott innhøsting også !
  Er i god gang her og men ble ikke ferdig i dag.
  Diverse knoller er blitt tatt opp for å gjøre plass til vårens tulipanblomstring.
  Dronning Ingrid og flere av fucshiaene er gjort klar for overvintring i kjellerern.
  Diverse krukker og kar tømmes og settes inn.
  Ellers rensker jeg godt opp i bedene,klipper kantene på plenen og prøver å få bort løvet etterhvert som det legger seg som et teppe utover.
  Sneglene elsker jo alt de kan gjemme seg i ..
  Gode forberedelser om høsten gjør vårarbeidet mye lettere!
  Fortsatt god helg til deg !
  klem Anne

  SvarSlett
 5. Det er deilig å få gjort unna det man må før vinteren kommer. Jeg har vasket drivhuset og alt er ryddig,reint og klart for å bli tatt i bruk tidlig vår. Har rengjort alle krukker og satt det inn på låven. Alle hageredskaper henger pent på plassen sin. Jeg klipper ikke ned staudene for de isolerer litt på vinteren. Det blir tatt på våren.
  Ellers så raker vi løv...har masse bjørketrær og det blir utrolig med løv. Men det er koselig syssel ...særlig når det er vakker høstsol.
  Har faktisk gulrøtter stående i kjøkkenhagen enda. Håper å få dem opp over helgen. :) Bake gulrotkake kanskje... Ønsker deg en fin søndag. Klem Merethe

  SvarSlett
 6. Hei Berit:)
  Så flink du har vært!og det er godt å bruke de fine soldagene vi får:)
  Jeg rydder ikke så veldig mye på høsten...tar selvfølgelig inn alle potter og knoller osv. men lar avblomstrede planter stå til mat for fuglene.
  Dekker ikke noe,bare hypper litt ekstra jord rundt røttene på rosene.Her er ganske stabilt snødekke så det er nok isolering:)
  God søndagkveld:))

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...