lørdag 17. september 2011

Nye roser

Torsdag var jeg igjen innom Hageland hvor det nå er 70 % avslag på alle trær, busker og stauder. Og hvilken hageentusiast kan vel da unngå å la seg friste??? Bestemte meg for å kjøpe et par roser til bedet langs husveggen. Her har jeg to New Dawn  fra i vår, men ønsket meg to roser til.

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke vinteren til å vurdere hvilke roser jeg skulle kjøpe, men disse blomstret så fint og jeg lot økonomien og utvalget styre. Sortene jeg kjøpte var Bonica og Sommerwind.  Håper jeg blir fornøyd med valgene.
Jeg har også bestemt meg for å flytte noen hostaer som har vokst seg altfor store og skal plante en kant med lavendel her
i stedet. Lavendelen som har stått i zinkbaljene i sommer skal flyttes hit og jeg håper de vil overleve vinteren. Planlegger også å få noen stokkroser langs veggen etterhvert. I tillegg tenker jeg på å ha akelier og malva her. Tror det blir fint!
Dette bedet var for to år siden gjengrodd med geitrams og annet ugress, jeg brukte noen timer på å renske opp her!
I år ble det en slags mellomsesong, jeg har nettopp flyttet noen liljer som ikke passet inn her og snart står hostaene for tur.
Nå kjennes det veldig godt å endelig ha plantevalgene i boks og jeg gleder meg til å jobbe videre neste år.
Som dere ser har jeg ikke noen fin kant ved bedet ennå, nå ligger det en gammel planke ganske så uskjønt der for å skjerme litt mot gresset. Bedet skrår mot venstre og jeg har ikke funnet ut hvordan jeg skal gjøre det ennå...  Må jo ha noe å pusle med til neste år også - ikke sant?

Takk for at du tittet innom - håper du får en fin lørdagskveld!
Klem fra Berit

8 kommentarer:

 1. Ja, det er tilbod som er vanskeleg og gå forbi ;P

  Så fine bilder du viser!

  Takk for gode ord frå deg ♥

  Ønskar deg ei god helg :)

  Klem frå Astrid

  SvarSlett
 2. Så mange flotte blomster du har :)
  Kjekt å komme over slike tilbud !
  Stokkroser er bare så nydelige ,blir fint inntil veggen :)

  God held til deg ♥

  SvarSlett
 3. Orker liksom ikke tenke på våren jeg nå.. løk og nedpakking av planter... og når våren kommer, angrer jeg. hehe.

  Fikk du ordnet bilde-kvoten din forresten?

  God helg til deg også! :)

  SvarSlett
 4. Så fint du gjør det. Jeg har ikke kjøpt ei eneste ny plante i høst. Har egentlig et stort område som skal plantes til, men det blir vårens kosearbeid.
  Skal plante ned tre roser jeg har i krukker. Ellers blir det bare vanlig høstarbeid i hagen. :)
  I går hadde vi et nydelig høstvær men i dag er det atter en grå dag. Ja ja... bare det ikke regner så.God søndag til deg. Klem Merethe

  SvarSlett
 5. Gratulerer. New Dawn er en nydelig rose. Jeg har funnet ut at det er ekstra vakkert med noe lyseblått sammen med dem - jeg har lavendel og en lys blå klematis. Alltid gøy med hage, alltid noe som kan flyttes rundt.
  En god søndag til deg. Klem, Kari

  SvarSlett
 6. Blir nok fint med Lavendel sammen med rosene. De hjelper også (har jeg hørt) med å holde utøy borte fra rosene.

  Prøvde med overvintring av lavendel her, men det gikk ikke. Tror det var vinteren som var for hard, og ikke sesongen som var for kort. Det kan vist variere hva som avgjør hva som trives hvor.

  Håper du lykkes med ditt prosjekt.

  Fin kveld videre. Klem :)

  SvarSlett
 7. sv: jeg bruker alltid paypal når jeg handler/betaler noe på nett. er sikrere enn å legge igjen visa-detaljene dine overalt. står enkelt fortalt på paypal.com hvordan det brukes.:)

  SvarSlett
 8. Gratulerer med nye planter:) Det gir mye glede:) Bedet ditt kommer til å bli knalfint! Håper lavendelen dinklarer å overvintre. Tror det er bra at du planter disse ved husveggen. Har hørt bare positivt om de rosene du har kjøpt:) Og stokkroser er et must! Ønsker deg en fin uke. Klem Ellen.

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...