søndag 12. juni 2011

Tidenes rotbløyte...

Her hos oss, som så mange andre steder, har det regnet utrolig mye hele uka. SÅ mye regn er det lenge siden sist vi har hatt på en gang. Drammenselva er en god del høyere enn for noen dager siden, men har ikke hørt om noen oversvømmelser på disse trakter ennå. Jeg føler med de som er rammet av flomen. Tragisk å miste hus og eiendeler - og hager... Heldigvis skinner solen i dag og vi får håpe det er lenge til neste regnskur! Og ikke trenger vi å vanne med det første heller....


Et sted i hagen vår samler det seg alltid vann på plenen når det regner mye. Heldigvis fikk jeg klipt plenen i løpet av en oppholdsperiode denneuka. Området vi bor på har leirgrunn og har vært en myr tidligere, så det er ikke verdens beste drenering her heller...


Da er det mye hyggeligere å gå i kjøkkenhagen og se hvor mye det har vokst der! Har plukket inn de første reddikene. Mmmm! Spinaten vokser også villig og burde høstes snart den også. I dag blir det iallefall salat fra egen hage til lunch!!


På klematisen min ser jeg at bladene begynner å bli misfargede. Kjøpte disse tidligere i vår og har ikke erfaring med klematis. Er redd for at de har fått en slags sykdom. Noen som har opplevd dette og vet hva som hjelper??


Jeg har også vært litt syk og sier tusen takk for alle god bedrings ønskene fra dere! Jeg fikk et virus og hadde veldig hovne lymfeknuter på halsen, heldigvis gikk det over etter et døgn. Siden jeg er sykepleier løp jeg selvfølgelig til legen med det samme. Frynsegode på jobben kan man si;o)

Før frokost har jeg fjernet paraplyene og parasollene som har vært ute i hagen for å dekke over baljeplantene mine. Jeg velger å tro at det har hjulpet litt:-)

Ønsker dere alle en fortsatt god pinsehelg!!

Klemmer

5 kommentarer:

 1. Hei. Kjempekoselig blogg du har :) Jeg har hatt samme problemet med klematis, særlig nyplantede. Rett etter utplanting er de ganske mottagelige for diverse soppsykdommer, særlig hvis de ikke et plantet dypt nok og med litt grus i plantehullet. Klematis er noen delikate vesener, særlig de storblomstrede. Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. Så deilig med en rolig morgen! Fin avling du har i grønnsakshagen din. Har dessverre ingen klematis tips.... vet at de trenger mye gjødsel og vann..

  SvarSlett
 3. Så bra at du har blitt litt bedre, kjedelig å være syk.
  Kjempekoselig gave jeg fikk i posten i går, midt i blinken alt sammen. Nå håper jeg noen vil være med på min gi det videre.

  Ha en fin kveld, klem fra Lindis

  SvarSlett
 4. Hei Berit. Så mye frodige grønnsaker, store salater og spinat! Mmmm..Super helsemat for hele familien:)) Jeg synes pallekarmene som grønnsakene står i er kjempefine:) Vet ikke hva som kan være galt med klematisen din, men det kan være sopp. Nå er det meldt regn og atter regn her..jaja slik er været:) håper bare ikke det varer hele sommeren, vil gjerne se når rosene blomstrer. God kveld til deg:) Ønsker deg en hyggelig ny uke:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 5. Heisann!
  Klematisen din har nok fått et soppangrep.Og de kan være litt vrine å få etablert med en gang.
  Sjekk at den står dypt nok,skygge på rothalsen,nok vann og næring .
  God bedring:))

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...