fredag 10. juni 2011

Landlig lykke

I går var jeg på biblioteket for å kikke etter litt lesestoff for å ha de neste ukene. En av bøkene jeg tok med meg heter Landlig Lykke, og jeg tenkte det passer bra, høres midt i blinken ut for meg. Det viser seg at boka handler om en mor som etter sin manns ønske flytter med familien til landsbygda mens mannen pendler til storbyen. Hvordan hun sliter med å passe inn i det nye miljøet og savner bylivet. I sin desperasjon begynner hun å blogge, for det er billigere enn å tå i terapi som hun sier.


Litt merkelig bok på mange måter, men etter som jeg har kommet ca halveis i boken ser jeg at jeg kan kjenne meg igjen i en god del. Har selv flyttet mange ganger og vet at å skaffe seg nytt nettverk ikke alltid er en smal sak. Utfordringene på hjemmebane med små barn er også universelle. Av og til lurer en på hvor livet ble av når huset ser ut som en bombe  har slått ned og ungene krangler med deg eller med hverandre.


Akkurat kjenner jeg igjen den landlige lykken her hjemme hos oss. Jeg ble syk i går kveld og er helt satt ut. Ungene er høyt og lavt og den snille mannen min (som jeg har vært sur på) støvsuger. Å ha familie 1500-2000 km unna hjelper ikke stort det heller, dårlig planlegging kan man si... Men så ER nå klimaet på Østlandet vennligere enn langs Finnmarkskysten og luften her litt bedre enn i mellom Europa. Så da håper jeg igrunnen at formen min er bedre i morgen. Slik at det landlige og lykkelige kan nytes til fulle:-)


Jeg sender mange varme tanker til mine nye venner i bloggeland. Selv om vi ikke har møtt hverandre er det likevel en liten spire av tilhørighet likevel:-)  Jeg setter stor pris på besøkene deres og alle hyggelige kommetarer! Tusen takk!!!

Legger ved noen bilder fra fjorårets Barnas Dag og Åpen Bondegård på Blaafarveværket og ønsker alle som er innom en riktig fin pinsehelg!

Klem fra Berit

7 kommentarer:

 1. ohhhh wonderful flowers.. :O)) I love the last picutures soooo much.. Very very nice..
  have a wonderful evening..
  Hugs Susi

  SvarSlett
 2. Kanskje jeg skulle lest den boka? Vi flyttet fra Oslo til gården for 10 år siden. Mannen fortsatte å jobbe i Oslo mens jeg var hjemme med barn... Tok riktig nok noen år før jeg begynte å blogge men det høres veldig likt ut :-)
  Klem

  SvarSlett
 3. Hei Berit. Så fint du skriver det:) Jeg forstår deg godt.. Da er det koselig at vi kan skrive ned det vi har i hjertet på bloggene våre. Når vi ettervært blir bedre kjent, ja da blir det som en stor bloggefamilie:)Jeg setter kjempestor pris på å ha deg som bloggevenninne, du var en av de første eg blei kjent med i bloggverden:)) Så dumt at du skulle bli syk igjen:( Håper du raskt blir frisk:) Kjempekoselige bilder du har lagt med:) Eg sender deg mange varme tanker og klemmer:) Ellen.

  SvarSlett
 4. God bedring og takk for en herlig livsbetraktning som nok treffer flere enn du tror. Håper pinsen blir bra.
  Hilde

  SvarSlett
 5. Koselige bilder....ser ut som her er landlig lykke ja!!
  Ønsker deg god bedring og håper du får en fin helg :o)

  SvarSlett
 6. God bedring til deg da:) Håper du har blitt frisk allerede:) ja, nå er det kommet nok med regn, syrinene har allerede nesten regnet bort. Godt å få gjort en del inne når det regner, men nå kjenner jeg at jeg vil være ute i sommervær, ikke bare regn:) Tusen takk for kommentar fra deg:)

  Ønsker deg en super pinsehelg:)

  titter snart innom igjen, morsomme redningsforsøk under her:)

  Gode klemmer fra Myrullpiken<3

  SvarSlett
 7. Takk for koselige kommentarer, dere er gode!

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...