torsdag 30. juni 2011

En liten hagerunde

I går hadde vi en herlig sommerdag og jeg latet meg ute med en god bo av Nora Roberts. Deilig med en soldag! (Til tross for ekstrem pollenspredning....)  Ruslet meg en tur i hagen og kikket på alt som blomstrer nå. Plantet noen blomster og flyttet på noen solsikker. Planlegger hva som skal gjøres videre...


Disse rosene har vært i hagen lenge. Kanskje siden huset ble bygd på begynnelsen av 1900-tallet? 
De er lys rosa, fylte og med god duft. Blir ca 60-70 cm høye.


Er det noen som vet hva denne gamle skjønnheten heter?


Lavendel. Har flere stykker nå og håper disse vil overleve vinteren.

Rosa pelargonia gir sjarmerende sommerstemning. 

Keiserkronene blomstrer også. Ikke så mye pastellfarger på dem, nei. Disse står i et midlertidig blomsterbed, skal flyttes til høsten når jeg vet hvor jeg vil ha dem...

Trenger ikke å vanne i dag (heller) for nå regner det verre enn verst - igjen! Med alt dette regnværet burde vi snart får GRATIS strøm!
Det ville være litt av en presang til barnefamileier og andre i disse matprisøkningstider.  Hos oss fyller Lillesøster fire år i dag og bursdagen feires med familien inne i dag og så får vi se om det blir barneselskap ute på lørdag.... Fast bursdagsmeny er pannekaker med is og jordbær. Mmmm!

Ha en riktig fin dag alle sammen!

Klem fra meg

8 kommentarer:

 1. Så nydelige bilder fra hagen:) Det er herlig med slike rusleturer i hagen, alltid noe nytt å oppdage. Den rosen var kjempefin! minner meg veldig om Maidens Blush, i både blomst, bladverk og knopp, men den rosen trodde jeg ble veldig mye høyere en den du har. Her har det også regnet i ekstreme mengder, igår var det oversvømmelse ved veien slik at det var umulig å hente posten:/ Og den koselige fjellbekken bak hagen var blitt til en farlig og kraftig foss! Jeg var redd en stund at den skulle skylle seg over hele hagen. I dag er heldigvis vannmengdene mye mindre:) Du må gratulere Lillesøster med dagen:) Hipp hurra:) Klem Ellen.

  SvarSlett
 2. Nydelige hagebilder! Rosen ligner veldig på en jeg har som heter Fatin-Latour. Den dufter fantastisk, men blomstrer ganske kort tid hos meg. En utrolig romantisk rose, kalles også Malerens rose og stammer fra 1600-tallets Holland. Jeg har også plantet Maidens Blush i år,men på lappen sto det at den blir 2-3 meter, så det kan vel ikke være den? Uansett navn, rosen er nydelig :) Ha en strålende dag

  SvarSlett
 3. Så flott gamel rose ,nei vanning er ikke det en sliter seg ut på ,jeg ser det er noen blomster som ikke tåler mer regn her hos meg.
  Så koslig du har det i hagen din med hengekøye og fine blomster.
  Ha en fin kveld ,klem Marit.

  SvarSlett
 4. EN vakker rose!! men jeg har ikke peiling på navn.
  Det er meldt mere regn her også...men jeg håper at det ikke kommer en dråpe.Mest overskyet i dag, men ikke noe regn. Varmt og godt er det. Nyter dagene.
  Ønsker deg en flott helg med bursdagsfeiring.
  Klem Merethe

  SvarSlett
 5. Så mange fine bomster du har, rosen var nydelig:))
  Koselig med eget blomsterbed til Lillemor også:))

  Ha en fortsatt fin kveld :)

  SvarSlett
 6. Flott rose,Berit!Men jeg kan ikke hjelpe deg med navnet...Ha en fin burstagfeiring inne:)
  Håper vi får litt mer stabilt og TØRT vær snart:))

  SvarSlett
 7. Rosa er helt nydelig :) Jeg vet ikke hva det er, men skal se litt etter når jeg blar i boka mi - noe jeg gjør både titt og ofte. Brannliljer har vi også fra den gamle haven. De er veldig vakre - men har ikke noe å gjøre ved siden av de rosa rosene :)))) Hanne

  SvarSlett
 8. Jeg vet ikke hva rosene heter, men at den oransje er Brannlilje og ikke Keiserkrone. Jeg har inntrykk av den misforståelsen har festet seg gjennom flere generasjoner.

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...