fredag 18. mars 2011

Stiklinger av perlagoniaPå sensommeren i fjor lagde jeg noen stiklinger av perlagoniaene som hadde stått og blitt store i løpet av sommeren.
Da høsten kom satte jeg dem i kjelleren. Etterhvert ble jeg nervøs for at de ikke skulle overleve der nede.... og tok opp noen til å stå i gangen - hvor det er ganske kaldt om vinteren. Her har de da stått og fått lys og trivdes godt. Men nå har de begynt å vokse og det er tid for å lage nye stiklinger!

Perlagonia er en blomst jeg liker veldig godt. Lett å få til er den også - både som hovedplante og til å ta stiklinger av.

Ny jord og potter til å plante i. Tid for å få jord under neglene!!  Det er ennå leeeeenge til jeg kan tenke på å begynne ute, så da er det hyggelig å pusle med planter inne.Flere av plantene hadde begynt å bli lange i toppen og det blir nå fine nye stiklinger - helt gratis!!Her ser du mine nye planter!


Er spent på hvilken sort det er - lagde nemlig stiklinger av to foskjellige sorter i fjor, og GLEMTE selvfølgelig å merke dem...
 Gleder meg til blomstringen til sommeren!!! Jeg passer alltid på å knipe bort avblomstrede blomster - da kommer det nye blomster til!
5 kommentarer:

 1. Hei!
  Så fin blogg du har! Legger meg til som følger, jeg...din første :-)
  Koselig at du vil være med på Give away hos meg!
  Lykke til!

  Klem fra Lenemora

  SvarSlett
 2. Hei Lenemora! Du er den første som kommenterer og legger deg til som følger - kjempehyggelig!

  Klem fra Berit

  SvarSlett
 3. tips: hvis du kniper av den første blomsten, kommer det MANGE nye fortere! :)

  SvarSlett
 4. Jeg visste at det gjøres på stemorsblomster, men var ikke klar over at det samme gjalt for pellisene. TAKK skal du ha Marte:-) Da skal jeg følge godt med og huske å knipe av!

  SvarSlett
 5. Hei så interessant dette var. Jeg har plantet 16 stiklinger i vår og de trives veldig bra, men ser til min store forferdelse at der er kommet noen små kryp ligner bitte små tusenbein nedi jorden. Hva gjør jeg nå, vet ikke om jeg har lov og spørre her, men prøver. På forhånd tusen takk.

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...