fredag 17. oktober 2014

Sylting av tomater

I år kan vel både jeg og flere andre notere en fantastisk tomatsesong og tidenes avling!
Som vanlig har jeg prøvd ut flere sorter tomater.
 I år har jeg hatt vanlig tomat, plommetomat, gul og rød cherrytomat.
Gul cherry og plommetomat ble favorittene!




I utgangspunktet hadde jeg bare kjøpt en plante av hver,men siden noen
cherrytomater hadde frøsådd seg selv i drivhuset fra i fjor, endte jeg opp med
10 planter og en herlig avling. Aldri har vi vel spist så mye tomater som i år
 *SMILE*




Tomatavlingen har nå likevel"endelig" sett sin ende. 
Denne uka har jeg ryddet i drivhuset og av de grønne tomatene som jeg høstet (3 kg) 
har jeg prøvd ut sylting av tomater. En liten porsjon skal jeg også lage chutney av.




Vi smakte på første porsjon, men mannen likte ikke helt smaken av
kanel med tomatene, så andre porsjon ble med karvefrø.
Hvis du også har lyst å prøve ut oppskriften kan du klikke inn HER.


Nå er det fredag og jeg håper alle får en god start på helga!
Jeg har et par vakter på jobb, men skal også få tid til både familiekos
og mammatreff i helga. Huset er vasket, det blir taco til middag og
hjemmebakt brownies til kveldskosen. Kos deg masse du også!


5 kommentarer:

  1. Mums! Tomater! Älskar dom i alla dess former...saknar mina egna eller de solvarma från semestern i Grekland!
    Ha en skön helg...
    Kram Titti

    SvarSlett
  2. Mmm, her var det utrolig mye godt=) Kos deg med gode tomater=) Fin helg til dere=) Vibeke

    SvarSlett
  3. Hei :) Så flott avling du har fått. Fint å kunne lage forskjellige ting av egenproduserte grønnsaker. Akkurat i år tok jeg en pause fra drivhus og tomater. Det er mye jobb å holde alt fint i løpet av en sesong. Men jeg må innrømme at jeg savnet å plukke solvarme tomater ,for ikke å snakke om å koke tomatsaus for så å fylle opp fryseren for vinteren. Her er det skikkelig høstvær. Varierende med sur vind og regn. Noen få frostnetter har det jo også vært. Tross dette står det enda noen roser og blomstrer i hagen. Koselig at du stakk innom tross min lange pause fra å besøke dere igjen. God helg, klem Merethe

    SvarSlett
  4. Koselig å lage ting av egenprodusert avling.
    Sylta tomater har jeg aldri laget, kan ikke huske
    å ha smakt det heller. Men blir det drivhus på oss
    en gang så må jeg prøve meg på det.
    Her er det også jobbhelg
    Ønsker deg ei velsignet god helg :)

    SvarSlett
  5. Skjønn måte du har tilberedt tomatene dine på, i flotte små krukker med navn! Betagende.

    SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...