onsdag 7. desember 2011

Gi en julegave med mening...

Det er veldig koselig å både gi og få gaver. Og gaver hører jo julen til, helt siden Jesus barnet fikk gull, røkelse og myrra av de vise mennene og små lam av gjeterne fra marken.
Likevel kan jul og bursdag bli årets to utfordringer på gavefronten til dem som "har alt". Det kan noen ganger virke meningsløst å pakke inn sokker, såpesett eller pene håndklær fordi man ikke kommer på noe bedre eller når man vet at skuffen allerede er full fra før hos mottakeren... Dette innlegget er ikke ment å gi noen dårlig samvittighet, men kanskje en inspirasjon hvis du har gått tom for ideer. *SMILE*


Hvorfor ikke gi en annerledes julegave til noen i år?? Kirkens nødhjelp har i flere år tilbudt "Gaver som forandrer verden" hvor man gir pengestøtte med hjelp til selvhjelp. Lignende prosjekt har også organisasjonen Plan og Care. UNICEF tilbyr "verdensgaver".  Også hos Røde Kors kan du kjøpe julegaver med mening. Frelssesarmeen har sin faste julegryte i tillegg til at man også kan gi noen kroner ved å kjøpe en lapp i kassa på matbutikken, Frelsesarmeens jule-CD eller blomsterbukett. Norsk Folkehjelp tilbyr også symbolske gaver.


 I fjor og i år har vi kjøpt julekort fra stiftelsen Benjamins Hus. Med disse gavene går pengene til et varmt måltid daglig for barn som kommer til suppestasjonen i søppelbyen Facultate i Bulgaria. Gi en liten gutt eller jente varm mat i 15/ 30 dager for 100 /200 kroner og ha på den måten en usynlig julegjest ved bordet. Du får kjøpt kortene HER eller du kan kontakte meg så formidler jeg gjerne beskjed:-)

Man kan også gi anneledes julegaver som gavekort på snømåking, barnepass, søndagsmiddag, kinobiletter, luftetur med hunden, x-antall timer husarbeid , - you name it!

Selv om jeg ønsker meg både det ene og det andre til jul ville jeg blitt kjempeglad over å få en slik gave. Å vite at pengene kommer til nytte på en måte som kommer andre til gode gir ekte juleglede midt i overfloden vi har! *SMILE*