tirsdag 3. mai 2011

Kjøkkenhagen tar form

I går var jeg på pallejakt, tror jeg var innom seks steder i løpet av formiddagen. Tenk, det var INGEN steder som hadde pallekarmer å selge! På vei hjem kjørte jeg innom den lokale skraphandleren som holder til like borti gata her (selger bl.a brukt utstyr fra Forsvaret og det ser helt skrekkelig ut der...) - Uansett - der FIKK jeg ti stykker! Snakk om å gå etter bekken etter vann...


Gravemaskinen hadde etterlatt en stor haug jord til å fylle kassene med, men på feil sted - så det ble litt ekstra spaing og jeg kunne ikke sette alt opp på en gang, men måtte ta det i etapper.


Utålmodig som jeg er utsetter jeg malingen til senere... Har valgt å ikke kle karmene med plast innvendig (det kommer så mye fukt fra undersiden her likevel)

Min flinke sønn hjalp meg i to timer etter skoletid med å sette karmene på plass og fylle dem med jord!
Her ser han ganske sliten ut og er nokså utålmodig etter å så solsikkefrøene sine:-D

Kjøkkenhagen skal foruten disse drivbenkene også romme bringebær, bjørnebær, jordbær, rips og solbær som helst bør i jorda i dag. Dette er for det meste stiklinger som har stått på vent i et provisorisk bed siden i fjor.

Jeg skal også plante noen roser som jeg kjøpte fra Plantasjen på søndag. To stk New Dawn og en The Fairy. To ripsbusker er også oppi posen her. Ble anbefalt sorten "Jonker van Tets".


I dag går turen til Hageland for å kjøpe to Klematis og noen Lavendel som er på tilbud denne uken. Det blir med andre ord en travel dag i hagen! I morgen skal jeg nemlig på en to dagers husmorferie sammen med min søster til Grebbestad i Sverige. Med dette blir det en liten pause fra bloggen på noen dager. Ha det riktig fint så lenge - vi blogges!

Klem fra meg

9 kommentarer:

 1. Så spennende med kjøkkenhage og heldige du som fikk tak i pallekarmer:)
  Jeg kjøpte 2 rips og 1 stikkelsbær før helga, så idag blir det jobbing:))
  Ha en fin dag og god tur!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Hei Berit. Dette blir jo kjempefint! Så bra det er å kunne dyrke frukt og grønnsaker selv,en rikdom er det! Her blir det mye sunt og godt for barn og voksne å fråtse i:) Kos deg på husmorferie, den er velfortjent!:)
  Klem Ellen.

  SvarSlett
 3. Heldig du som fikk tak i pallekarmer, ser de selger på plantasjen eller hageland til 600 kr stk, så du har tjent noen kroner der.
  Skal også ta meg en tur til hageland og benytte meg av tilbudene uke 18.

  Ha en god og velfortjent husmorferie!

  SvarSlett
 4. Imponerende jobb! Det var flott med pallekarmer til kjøkkenhagen. God husmorferie!

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Hurra! I dag kom premien din i postkassa mi! Hanskene passet perfekt, og bæreposen var større enn jeg trodde! Og så de flotte "pottepynterne" som kom som en ekstrapremie! Tusen takk! :D
  Og så ser jeg at vi har samme livsmotto! Schtilig! :)

  SvarSlett
 7. Så flink du har vært...og fortjener en liten ferie nå,kos deg:)
  Og kjøkkenhagen din blir flott!

  SvarSlett
 8. Heisann
  så kjekt med bærbusker i hagen....og håper du får en rik avling :o) Selv har jeg bare noen frukttrær men kunne tenkt meg et par bærbusker også!
  Ønsker deg en flott hagehelg :o)

  SvarSlett
 9. Dette kommer til å bli en kjempefin kjøkkenhage...imponerende jobb :)
  Ønsker deg en riktig fin helg !

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...