tirsdag 20. mars 2012

første frø i jorda

Forrige uke sådde jeg de første sommerblomstene. Det er første gang jeg prøver dette og jeg er ganske så spent på resultatet...Men med noen ting må man bare prøve og feile. Noen tips plukker man jo heldigvis opp fra andre bloggere også. Hva skulle vi gjort uten hverandre?!


Det som har kommet i jorden denne gangen er fra fra akeleie, asters, poppelrose, stokkrose og noen ukjente... Noe er fra kjøpte frøpakker, andre har jeg sanket frø fra i egen og andres hager. Poppelrosen Lavatera Trimestris fikk jeg fra min gode bloggvenninne Ellen og jeg gleder meg SÅ til den blomstrer!!


Disse smarte mini-drivhusene fant jeg på salg hos Nille i fjor høst. Angrer jammen på at jeg ikke kjøpte flere av dem... Her er det akkurat plass til fire jordbærbeger. LURT!


Her har jammen de første spirene kommet opp. GØY! Nå skal de få stå her i vinduskarmen litt til før jeg setter dem i kjelleren hvor de kan vokse videre. Forhåpentligvis. Håper det ikke blir for kaldt. De skal få stå ved vinduet så de får lys nok og så er jeg vel grei og setter inn en varmovn med termostat også, da blir vel plantene glade.

Noen som er mer drevne i faget har kanskje oppdaget noen fallgruber her og jeg takker på forhånd for tips og råd! Tusen takk også for alle koselige hilsenener. Gode, snille dere!!

Last week I seeded summerflowers for the first time. What a joy to see them sprouting! I'm a bit ancious about this project and I hope I will have some success and enjoy an aboundant blooming in summer!

15 kommentarer:

 1. Åh...det så skikkelig gøy ut!:)
  Gleder meg til vår og sommer...!
  Ha en fin kveld:)god klem:)

  SvarSlett
 2. Hvor ser det godt ud.
  Held og lykke med alle dine planter.
  Jeg er ikke begyndt på at så endnu, men jeg skal hvis snart i gang. Det er første gang jeg skal prøve at så i urtepotter.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften

  SvarSlett
 3. Så flink du er :)..dette ser veldig bra ut..noen frø spirer bare på en uke...en blir like forundret hver gang:))
  Blir gøy å se de blomstre etterhvert:))

  Jeg så det skulle være bloggtreff i Hokksund,og det er bare en liten svipptur for oss som kommer fra "grisgrente strøk"..jeg må se hva jeg får til, har fulle helger etter påske og skulle også vært på hagemessa og jobbe noen av helgene..
  Men hadde vært veldig gøy å treffes,Berit:))
  Ønsker deg en fin kveld:)

  SvarSlett
 4. Så flink du er som sår sommerblomstene selv!
  Klem

  SvarSlett
 5. Spennende! hadde jeg bare hatt et skikkelig sted for å drive frem...så her blir det nok såing på friland

  SvarSlett
 6. Høres ut som at du har alt under kontroll! Det er spennende å så egne frø, og man kan lett bli hekta! Først er det sommerblomster og etter ei tid så skal du se at du dyrker dine egne stauder også!

  Ønsker deg masse lykke til!

  SvarSlett
 7. Så spennende Berit,du er jammen flink til dette.Gleder meg til å se hagen din på bloggen til sommeren når "magien"skjer:)))klem igjen og takk igjen for dine skjønne skjønne kommentarer hos meg,som jeg skrev ,så blir jeg faktisk ganske rørt... <3 -Vibeke

  SvarSlett
 8. Spennande. Og så smarte "drivhus"
  Eg har litt blanda røynsle med å drive fram planter frå frø, men
  fantastisk når ein får det til.

  Lukke til med spiringa :)

  klem Anne-Mari

  SvarSlett
 9. Så spennende Berit..jeg gleder meg til å følge med deg hvordan det går.
  Jeg har ikke så god erfaring med å så innendørs,men det har nok noe å gjøre med plassen..
  Vinduskarmene her er fulle av pelliser, og de spirer og gror !
  Høres spennende ut med blogge treff !
  Ha noen fine dager og nyt spirene som stadig strekker seg mot lyset.
  Klem Anne

  SvarSlett
 10. Hei gode Berit. Oj så mange fine spirer! Du kan fylle hele hagen og enda mer hvis alle disse spirerene vokser seg store :) Så gøy det er å plukke inn buketter av egensådd! Lavatera holder utrolig godt i vase :) Gleder meg til å se resultater av spirene dine senere i sommer :) Det blir helt sikkert en sukksess som du kommer til å bli hektet på ;) Så spennende med bloggtreff! Vi får vel en rapport? Ønsker deg en god onsdag. Klem Ellen

  SvarSlett
 11. Så flink du er, blir nok kjøpeblomster på meg i år også ;))

  SvarSlett
 12. Er det ikke herlig med spirer :) dette får du til vet du. Her gror det også godt i pottene. :) kos deg med våren. klem Merethe

  SvarSlett
 13. Så flott ,du har alt under kontroll, ser d ut som, hagen din blir nokvakker vist alt dette kommer til :)

  Ha en fin kveld, hilsen Lisbeh :)

  SvarSlett
 14. Gleder meg å følge med på blomstringen din :))
  Kos deg Berit ♥
  God helg :))
  Titt inn å se mitt nyeste funn ;)

  Klem & Smil

  Bente

  SvarSlett
 15. Så mye du har sådd, spennende! Ikke alltid like enkelt. Har sådd tomater og agurker i år, så får jeg se hvordan det går. Hvis ikke får jeg vel gå til innkjøp av planter i stedet, men det er jo spennende å følge med fra det spirer og fram til ferdig resultat:-) Lykke til! Så får du dele med oss hvordan det går. Klem:0))

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...