mandag 28. mai 2012

Vi graver!

Midt i solsteika har vi fått besøk av en gravemaskin nå i helga. Etter mye vurdering fram og tilbake fant vi ut at dette er noe som bare MÅ gjøres. Og MÅ ble plutselig til NÅ! Ergelig å jobbe bort godværet, men hvem vet vel når det regner igjen... (Typisk nok er det meldt regn neste helg når jeg har fri.)En hyggelig bekjent har gjort arbeidet og han har vært skikkelig flink!


Alle mann i arbeid! Her hjelper storebror med å fylle noen trillebårer med pukk.


Denne kummen var full av en slags myrvann og var et av problemene.


 Det er blitt gravd en grøft fra vår kum til nabokummen, pluss et par ekstra rør. Det viste seg at de gamle rørene våre var tette og at nabokummen lå for høyt, derfor ble vannet stående i bakken. Nå blir det endelig fart i sakene!


Jeg vurdere å få flyttet solbærbuskene som står på grensa mot naboen for å få plantet noe som kunne gi mer skjerming. Men vi ble enige om å la det være for heller å bruke de evt plantepengene og arbeidet på paviljongen min i stedet! Siden vi da plutselig "sparte" penger er jeg forhåpentligvis litt nærmere byggeprosjektet, hi-hi.


Plenen er ikke blitt så stygg som jeg fryktet, graveren kjørte langs tomtegrensa og der det skulle graves så da ble det ikke så ille. Det tar litt tid med etterarbeidet og få alt på plass igjen, skal ha et lite lass med jord og så skal vi så gress. 


Det er heldigvis ikke fare for oversvømmelse igjen med det første og hipp-hurra for det!
For dere som ikke har sett hvordan hagen vår så ut etter hver snøsmelting
og langvarig regnvær er det bare å ta en titt HER og HER...

Takk for alle koselige hilsener på forrige innlegg! Jeg ønsker alle som titter innom en fortsatt fin dag!
After much thought we decided that we simply HAD to make some drainage in our garden. This weekend has been more than busy...but I' so happy that it's finally done!

20 kommentarer:

 1. Blir nok flott dette når dere får alt ferdig, utover sommeren blir det grønt, så dere nesten ikke merker det som er gjort. Fint å få slikt unna.

  SvarSlett
 2. Det e godt og få unna slikt arbeid, og vi e jo bare i mai ennu, så plena blir nok grønn igjen,fine bilder fra dæ, ha ei fin ny uke, hilsen Lisbeth ;)

  SvarSlett
 3. Godt å få orden på sakene tenker jeg, det er nok ikke greit å grave opp "hele" hagen når den endelig har blitt grønn, men dog synes jeg at det har gått riktig bra.
  Ha ei flott uke :)

  SvarSlett
 4. Sååå deilig å få gjort slike ting - dette blir kjempebra!
  Husker bildene du tok fra "svømmebassenget" men nå blir det
  andre "boller" i hagen din tenker jeg:)
  Sommeren kan bli lang og fin, så du får nok masse kos i den nye hagen:)
  Ønsker deg en fin fin dag!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 5. Det er jo flott med egen hagedam, men at du ikke synes det var så stas med den dammen du pleide å få forstår jeg godt ;)

  Gratulerer med vel gjennomført jobbhelg!

  SvarSlett
 6. Hei vennen :)

  Så flinke dere er som har fått gjort en så bra jobb :) Så godt å slippe "svømmebassenget" i hagen :)

  Og iløpet av sommerern har du grønn og fin plen igjen :)

  Ha en fortsatt fin dag, vennen :)
  Klem og smil Lisa :)

  SvarSlett
 7. Det var da en bra jobbhelg! Digg med alt som er gjort :) Det så veldig pent utført ut, blir fort grønt igjen. Og så så håper jeg da virkelig dere slipper innvaderende innsjø fremover - DET så ikke noe gøy ut

  SvarSlett
 8. Håper det bedrer seg med vann hos dere nå!

  SvarSlett
 9. Dette var nok godt å få gjort! Det er ikke noe stas med vann i hagen, så nå blir det nok bedre!
  Godt jobba!

  Ønsker deg en fin kveld. Klem

  SvarSlett
 10. nice blog, I love here many flowers.

  SvarSlett
 11. Så godt det må være å få ordnet på problemene, så slipper du dammen i hagen flere ganger! Og bra at gravemaksinføreren tok hensyn til arrene. Det er ikke alle som gjør! Plenen blir nok fin igjen til sommeren, for det gror fort, det!
  Lykke til!

  SvarSlett
 12. Nå ser det ut som om neste vår med snøsmelting bare kan komme :) Eller en høst med kraftig nedbør ;) Det er kanskje ikke like hyggelig med for mye nedbør på en gang, men nå blir det i alle fall ikke oversvømmelse i hagen ser det ut til :)
  Klem Lene

  SvarSlett
 13. deilig å ordnet med de store vannproblemene dere har hatt!!
  nyt dagene som kommer.
  Klem

  SvarSlett
 14. Så bra!..nå er dere kvitt oversvømmelsene...godt å få det gjort:)
  Flinke alle mann i jobb:)
  Ønsker deg en fin ny uke:))

  SvarSlett
 15. Av og til må man bare stupe i det. Viktigste er jo å få orden på problemene. Blir så fint så, bare det får grodd til igjen.

  Ha ei fin uke.
  Klem

  SvarSlett
 16. Oj! Så flott dette ble Berit. Dere har virkelig jobbet! Ble veldig glad på dine vegne når jeg så disse bildene:) Endelig er dere kvitt innsjøen i hagen og dere slipper å kjøpe kano:) Synes det ser veldig fint ut allerede jeg:) Ser ut til at du har en stor og flott hage! Heldige deg:) Her er det plass til mange drømmer..
  Ønsker deg en kjempefin uke. God klem fra Ellen.

  SvarSlett
 17. Hei Berit!

  Jeg fant bloggen din via I en Sving. Jeg har plutselig blitt interessert i hage, og var på jakt etter en hageblogg som er litt uformell, men som inspirerer og som ikke gir meg helt prestasjonsangst. Her ble jeg inspirert, og gler meg til å følge deg videre.

  Klem, Sølvi :-)

  SvarSlett
 18. Det blir nok kjempeflott å sleppe vatnet.
  Du har ein stor og flott hage, og eg forstår at du har skikkeleg grøne fingrar :)
  Lukke til !

  klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 19. Tuuusen takk snille du ♥
  Snakk om omsorg ♥ Varmer masse skal du vite :))
  Du er bare så go ♥

  Bamseklemmer Bente

  SvarSlett
 20. Heisann :) Så flott at dere har fått drenert og fikset det i hagen. Jeg glemmer ikke bildene av oversvømmelsene deres. Du har mange fine koselige detaljer rundt omkring som lager den rette stemningen i hagen. Radio er kos å ha med seg i hagen... Da kom jeg på at jeg må kjøpe batteri til min gamle :) Ønsker deg en riktig god helg og en knallstart på juni. Klemmer Merethe

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...