lørdag 2. april 2011

Frø til besvær


Høsten 2009 før vi flyttet var jeg på "frøslang" hos naboen vår... De hadde sådd blomstereng nedenfor den nyplantede thujahekken, ned mot veien. Det blomstret nydelig hele sensommern og før frosten kom MÅTTE jeg bare sikre meg noen frø!
Jeg samlet ivrig inn og la til oppevaring i kaffefilter som seg hør og bør.
Dessverre var jeg ikke lur nok til å ta bilder av blomstene, og siden jeg ikke visste hva de heter ble de merket nokså overfladisk. Med farge og ca høyde...! Eneste jeg kjente igjen var ringblomst og kornblomst, sukk.

                Høye knoppblomster - kanskje stokkrose??
                Rosa blomster - hm, det finnes nok flere innenfor botanikken med denne fargen..

Nå må jeg le av meg selv, jeg var nok litt vel ivrig - hvem kan vel finnne ut av dette??
Vel, det skal bli direkte sådd blomstereng av denne forvirringen. En liiiiten hjelp er det jo at de er merket med farge og høyde, så vet jeg hvordan jeg kan plassere dem i forhold til andre planter i det minste...
OG når de forhåpentligvis blomstrer skal jeg ta bilder, slå opp i bøker/nett for å kartlegge hva det er for slags frø:-)


Jeg har også kjøpt inn noen frøpakninger fra hagesenteret, men tror du ikke jeg har lagt erteblomstene og stokkrosene på et så lurt sted at jeg ikke finner dem igjen??!! Ergelig, må vel kjøpe nye da.
Lærdommen fra disse frøhistoriene er at det er smart med et ordentlig kartotek for frøgledene!For et par uker siden var jeg på IKEA og fant denne pakken med knoller i restetorget. Den ser så flott ut og jeg håper jeg kan få den til. Skal plantes ut i mars eller april og blomstrer i august-september står det på pakken. Er det noen som har erfaring med denne???
Klem fra meg - fortsatt en novise på mange plan...

7 kommentarer:

 1. Har ikke prøvd agapanthus selv, men ei på jobb sa at de ble nydelige! (Og de er jo kjempefine som snitt også!)
  Har ikke helt tålmodighet til å drive å så, jeg.. hehe. Men det er veldig gøy da!

  SvarSlett
 2. Du finner nok ut av det til slutt. Det er spennende å så, selv om man ikke helt har oversikten.
  Blir spennende å se blomsterengen din :-)

  SvarSlett
 3. Agaphantusen kan du drive frem inne først. Jeg har en med masse blader allerede - min har desverre ikke blomstret ennå og jeg har hatt den i noen år - vet det fins en del tips om du søker på hagegal.no
  Lykke til
  Hilde

  SvarSlett
 4. Lykke til med blomsterenga! :) Bare ekstra spenning til spiring det. Jeg har hatt Agaphantus i flere år. Den er helt nydelig når den blomstrer, og blomstrer lenge! Var litt treg i høst, så frosten har tatt den, så jeg må gjøre som deg, starte på nytt. Har pottet min nå, for å drive den inne litt først. Det sies at den ikke liker å bli pottet om så ofte, så tidligere har jeg bare tatt den inn om høsten, og satt den ut igjen om våren - og det har gått fint. Lykke til! (noen fantastiske eksemplarer har de hatt på Gulskogen gård - hvis du skulle være forbi).

  SvarSlett
 5. Tusen takk for råd ang Agaphantus'en!! Nå må jeg altså kjøpe meg en god potte å ha den i. Og ja, Anne Kari, jeg bor ikke så langt unna Drammen, så da skal jeg kikke innom der i blomstringstiden!!
  Blomsterengen skal sås langs oppkjørselen vår, mot veien. Må bare fylle på med en del jord her først. Mangler ikke på prosjekter hos oss!

  SvarSlett
 6. Blir spennende å se hvilke blomster som blomstrer i enga di. Agaphnatus har jeg ingen erfaring med bortsett fra at jeg vet det er en nydelig blomst.
  Koselig blogg du har!
  Klem

  SvarSlett
 7. Hei og takk for koselig hilsen hos meg.
  Spennende med blomsterengen din.
  Har og kjøpt inn en del frø for å så blomstereng.
  Har ingen erfaring med Agaphantus, bortsett fra at den står på ønskelisten min.
  Du er nok ikke alene om å ha lure plasser.
  Ha en fortsatt fin søndag.
  Klem fra Mio

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...