Slik farger du påskeeggene med ingredienser du ofte har på kjøkkenet:
1. Vask eggene med mildt såpevann for å fjerne det oljete belegget.
2. Hardkok eggene i 10-12 minutter.
3. Fyll glass med nesten kokende destilert vann. (Kanskje ikke så lett å skaffe destilert vann, men du kan eventuelt la vannet koke litt lenge så det blir mindre oksygen i vannet)
4. Følg oppskriften under.
5. Gin inn egget med olje for at det skal bli blankt.
For hver farge:
- 1 ts fargeingrediens
- 2/3 kopp (160 ml) destilert vann
- 1/4 ts eddik
Fargeingrediens
Bruk disse mengdene
- Håndfull, knust for matvarer
- 1 ts for krydder
- 2 poser til te
FARGER
- Fiolett: rødbetesaft, rød druesaft
- Grønn: spinat
- Gul: safran, gurkemeie, sitronskall, sellerifrø, spsskumin, paprika
- Blå: rødkål, blåbær
- Brun: løkskall (IKKE bruk eddik), te, kaffe, dillfrø
Legg fargeingrediensen i kokende vann, rør til den er oppløst, tilfør eddik og la det stå natten over i kjølesapet. (Tror det er meningen at egget skal være i dette fargebadet natten over, prøv deg fram...) Eksperimenter ved å tilføre mer fargeingrediens for å lage sterkerer farge.
Lykke til!
Ps. Skal prøve dette selv en av dagene, men send meg gjerne en liten tilbakemelding hvis du tar deg tid til å prøve ut dette:-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)