onsdag 13. juni 2012

Planteloppemarked 2012

I går ettermiddag var jeg på planteloppemarked arrangert av Øvre Eiker Hagelag. 
Denne dagen settes alltid av i kalenderen min for her er det mange godbiter å finne, 
både stauder og sommerblomster til en rimelig penge!


Plantesalget med påfølgende grilling holdes i hagen til den gamle direktørboligen for Hellefoss Papirfabrikk. Et ærværdig gammelt hus med en fantastisk hage! Dessverre glemte jeg kameraet hjemme, dette blidet ble tatt i fjor - og jeg kan love at irisblomstringen er mye flottere i virkeligheten! Langs hele husveggen er det iris og roser!


Jeg var først og fremst på utkikk etter noen flere stauder til bedene mine og her fant jeg mye jeg ønsket meg. Iris, akeleie, melkebøtte og linblomst. Det ble visst 9 stauder i alt.


Noen sommerblomster plukket jeg også med meg. Med tre kasser fulle syntes jeg at jeg hadde tatt godt for meg, men da jeg kom hjem for å plante på kvelden oppdaget jeg at jeg skulle kjøpt litt fler sommerblomster likevel... Når det koster 5-20 kr plantene er det liksom ingen grunn til å være beskjeden, og det var mye å velge mellom også. For 9 stauder og 16 sommerblomster betalte jeg 260 kr. På et hagesenter ville jeg bare fått en brøkdel for den prisen!Har plantet sammen i noen grupper og nå er det litt mer farge i hagen min.
Disse blå krukkene fikk jeg av naboen vår.

Ønsker alle som titter innom en fortsatt fin onsdag!

The local Garden-society arranged yesterday a plantmarked with sale of perenials and annuals. 
I found a lot on nice flowers for a very nice price!

16 kommentarer:

 1. Loppemarked er fint for oss hageelskere!! Fine bilder!

  SvarSlett
 2. Så mye spennende og vakre planter du har fått deg! Moro å handle når det er så billig!! Det ser virkelig nydelig ut i denne hagen!

  Ha en fin dag!
  Helene

  SvarSlett
 3. Ja det var virkelig billig. Da må en jammen passe på.
  Du fikk med deg mange flotte planter.
  Håper det er noen som selger litt på landsbymarkedet som
  skal være i nærheten her til helga.
  Ha en god kveld :)

  SvarSlett
 4. Hei Berit. Her var det jammen meg fint! Nydelig hus:) Så gøy det høres ut med plantemarked! Og ekstra gøy når det er så billig:)Vakre planter du har kjøpt, den petuniaen var bare skjønn! Det ble veldig fint i krukkene dine:) Det er jo så gøy å plante og arrangere plantene:)
  Nå har jeg endelig fått kommet igang med kjøkkenhagen:) Og jeg har plantet brokkoliplanter og artisjokk som ble glad for å endelig få mer jord rundt seg:) Ønsker deg en fin kveld. Klem fra Ellen.

  SvarSlett
 5. Oi, så billige og fine planter! Elsker de hvite små! (Allysum?)

  Her regner jo sommeren bort.. igjen..

  SvarSlett
 6. Dette visste jeg ikke om dessverre. Bor ikke så langt unna så neste år skal jeg få med meg plateloppemarkedet. Skikkelige kupp du har gjort!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 7. Ja det er virkelig mye snaks å finne på slike loppemarkeder.Jeg gikk desverre glipp av det lokale denne helgen..pga jobb.
  Mye flott du fikk tak i:))

  SvarSlett
 8. Nå har jeg kost meg med å lese innlegg etter innlegg på bloggen din. Liker stemningnen og bildene, selv om jeg innrømmer glatt at jeg er blant dem som liker hagearbeid i februar og som legger duk og bark i bedene. Moren min derimot, utnytter hver liten jordflekk til små rare planter. Jeg så at du nevnte sjeldne stiklinger av pelargonier på Blaafarveværket. Jeg har akkurat vært der med mor, og ja, de har noen uvanlige, men den lille saken jeg likte, koster 160,- - for én.... Mor stiller hvert på planteloppemarkedet til Drammen hagelag med adskillig bedre planter og mange uvanlige pelargonier. Og de koster ikke mange kronene. Nå er hun 80, så det er jo ikke sikkert hun er på plass neste år, men om hun holder koken, kan du gjøre et kupp. I år syntes jeg forresten ledelsen av plateloppemarkedet tok en dårlig avgjørelse. De lot en mann kjøpe hele mors kasse med planter. Det var mange skuffede ansikt bakover i køen. Dette ble langt, men som du skjønner innser jeg at planter kan bli en lidenskap selv om jeg heller mot engelsk porselen *S* En god hagesommer til deg - Liv

  SvarSlett
 9. FOR et sted da Berit,vakkert altså:))Der hadde jeg også koooost meg også.Skal si du hadde fått deg MYE flott!!

  Kos deg videre i din nydelige hage,nå bestiller vi SOL & VARME,OK???:)

  Klem Vibeke

  SvarSlett
 10. Så herlig med masse nydelige blomster for en billig penge :) God ide med loppemarked for planter da :)

  SvarSlett
 11. Så gøy å få så mye for pengene!! Kjempemye fint, og en nydelig plass!! Ha en fin dag! KLEM

  SvarSlett
 12. Det er kjempe gøy og spennende å være på planteloppemarked. Og jammen fikk du med deg mye fint hjem også!

  Klem

  SvarSlett
 13. Så mye flott - og et veldig bra tips! Ikke så langt til Eiker-bygdene fra Sande, så må prøve å få med meg dette til neste år. Ha en strålende onsdag. Anne Kari

  SvarSlett
 14. For noen kupp! Nydelige blomster!! Her skulle jeg gjerne ha vært! Planteloppemarked er helt supert! Ha en flott dag videre! Klem Karen

  SvarSlett
 15. Det er den beste ideen jeg har hørt på lenge, en har jo alltid stauder og urter som må deles opp.De som har drivhus har som regel sommerblomster til overs Så gøy å dele med andre , den ideen skal jeg ta med meg videre.
  Ønsker deg en fin helg, klem Anita

  SvarSlett
 16. For en fin tradisjon, skjønner godt at du setter av datoen for å være med på dette.
  Mye fint som ble med deg hjem, akkurat de fargetonene jeg liker best i blomster ser jeg:))

  Ha ei fin helg :))

  SvarSlett

Takk for besøket på bloggen min! Håper du har glede av det jeg deler her, legg gjerne igjen noen ord så finner jeg deg også :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...